ایدز اچ آی وی
با گذشت بیش از سی سال از شروع همه گیری اچ آی وی/ایدز حدود ۴۰میلیون نفر در سراسر جهان با این ویروس زندگی می کنند و حدود ۳۰میلیون نفر از این بیماری جان باخته اند.دسترسی به آموزش،پیشگیری،مراقبت و درمان مهم ترین عامل در کنترل و پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.با تلاش و تعهد برای افزایش آگاهی و پیشگیری از رفتارهای منجر به ابتلا به اچ آی وی/ایدز دیدگا همان را به نیل به این هدف معطوف داریم:به صفر رساندن موارد جدید ابتلا به اچ آی وی،به صفر رساندن انگ و تبعیض و به صفر رساندن مرگ های ناشی از ایدز.
ایدز بیماری است که توسط ویرس به نام اچ آی وی(ویروس نقص ایمنی انسان)ایجاد می شود. این ویروس به تدریج قدرت دفاعی بدن را ضعیف می کند به طوری که فرد به انواع عفونت ها و سرطان ها مبتلا شده و در نهایت منجر به مرگ می شود. از زمانی که فرد به اچ آی وی مبتلا می شود یعنی از زمان ورود ویروس،تا شروع بیماری ایدز ممکن است بیش از۱۰سال طول بکشد در این مدت فرد سالم بوده،می تواند به کار و فعالیت خود ادامه دهد.ولی احتمال انتقال ویروس به دیگران وجود دارد ابتلا به اچ آی وی از ظاهر فرد مشخص نمی شود.
اچ آی وی چگونه وارد بدن میشود؟
تماس جنسی با فرد مبتلا بدون استفاده از کاندوم،
استفاده از مشترک از وسایل تزریق و یا سایر ابزار تیز و برنده مثل تیغ و سوزن خالکوبی
انتقال خون و فراورده های خونی آلوده،از مادر به نوزاد طی حاملگی،زایمان و شیردهی،
شایع ترین راه ابتلا به(اچ آی وی)در جهان تماس جنسی نامطمئن و در این،استفاده مشترک از وسایل تزریق در بین مصرف کنندگان مواد مخدر تزریقی است.
چه عواملی خطر ابتلا را در تماس جنسی بیشتر می کند؟
وجود یک بیماری آمیزشی درمان نشده(زحم،ترشح و یا سوزش دستگاه تناسلی می تواند از علائم آن باشد.)
مصرف مواد مخدر،الکل،مواد محرک و روان گردان شامل مواد آمفتامینی(شیشه و اکستاسی)قدرت تصمیم گیری فرد را برای پرهیز از رابطه جنسی حفاظت نشده محتل می کند.
آیا لازم است افراد مبتلا به اچ آی وی از سایرین جدا گردند؟
نظرات شما عزیزان:
ویروس مولد ایدز از طریق تماس های معمولی مثل .دست دادن.در آغوش گرفتن.رو بوسی کردن.عطسه کردن و سرفه کردن.استفاده از ظرف و وسایل غذا خوری مشترک،استفاده از استخر و توالت و حمام مشترک و نیش حشرات منتقل نمی شود.افراد مبتلا نیاز به حمایت و همدلی جامعه دارند.